Ota yhteyttä
Voimisto

Harkkarin huomiot: kolme kuukautta kokemusta

Näin se harjoitteluni on vilahtanut kesän salsarytmeistä syksyn rumbaan! Tiistaina suoritettiin virallinen parinvaihto, kun harkkarin hommat siirtyivät minulta Maria Vihijärven osaaviin käsiin. On tullut siis aika koota kesää ja harjoittelua kasaan.

Vaikka matkalle mahtui paljon värikästä vipeltämistä, korvaamattomia kokemuksia ja itseni haastamista, en tyydy tässä tekstissä pelkkään taustapeilin tuijottamiseen vaan pidän katseen myös horisontissa.

Henkilöbrändäys uudelle tasolle
Sosiaalinen myynti ja sen mahdollisuudet iskivät tuulilasiin todella näkyvästi harjoittelun aikana. Olli mainiona verkostoitujana hallitsee sosiaalisen median myynnin tukena, joten hänen esimerkkiään oli hyvä lähteä seuraamaan. Aktiivinen läsnäolo LinkedInissä tuli luonnolliseksi osaksi rutiineja, kun jokaiselle päivälle tehtäväksi tuikattiin tuokio LinkedIniä ja muita some-kanavia.

Erityisesti LinkedIn ja Twitter muodostuivat tärkeiksi ympäristöiksi ajankohtaisten ja työhön liittyvien asioiden sparraamisessa. LinkedInissä uusien kontaktien luomista merkittävämpää oli tutustua itselle hieman vieraampaan sisältömarkkinoinnin ja myynnin pelikenttään. Omaa ymmärrystä oli luontevaa syventää lukemattomien artikkeleiden ja keskusteluiden kautta. Vaikka itsekriittisyys hillitsi omaa julkaisutulvaa LinkedInissä, niin Twitterin puolella viserrys lähti ilmoille hieman rennommin.

Jatkossa pyrin lisäämään aktiivisuutta Twitterissä, mutta vielä vahvemmin LinkedInissä. Säännöllinen vuorovaikutus oman ja muiden alojen asiantuntijoiden kanssa edistää kiistattomasti omaa asiantuntijuutta.

Uimakoulua altaan syvässä päädyssä
Somesurffailun lisäksi kesä ja harjoittelu tarjosivat paljon puhuttua uimakoulua altaan syvässä päädyssä. Värikkäitä vaiheita voi lukea tarkemmin täältä.

 Kellukkeiden lisäksi uimakoulusta kovana oppina käteen jäi itsensäjohtamisen merkitys. Kolmen kaupungin välinen verkostotyöskentely tarjoaa paljon vapautta ja joustavuutta työn tekemiseen, mutta rutkasti vastuuta omasta toiminnastaan. Yksistään ajankäytön hallinta sekä tasapainottelu töiden suunnittelun ja tilanteisiin mukautumisen välillä ottivat lukuisia vetoja eteenpäin.

Palautteella kasetti kasassa
Annettujen tehtävien suorittaminen asetetuissa aikamääreissä haastoivat arvioimaan oman työskentelyn laadun ja tehokkuuden rajapintaa. “Kuinka paljon on tarkoituksenmukaista käyttää aikaa tämän blogitekstin tai some-postauksen viimeistelyyn?” oli yksi yleisimmistä pohdintapähkinöistä, jota pyörittelin kesällä.

Sisäinen köydenvetoni työn laadun ja tehokkuuden välillä pysyi hallinnassa palautteen avulla. Ollin ja Joonan kannustavan ja rakentavan palautteen ansiosta sain oman epävarmuuden perspektiiviin. “Kaikkea ei tarvitse saada hetkessä valmiiksi ja uuden opettelu vie aikaa” oli muistutus, joka tuli tarpeeseen useamman kerran.

Rokki jatkuu Voimistolla
Harjoitteluni on jo virallisesti osaltani ohi, mutta rokki pauhaa edelleen Voimistolla. Kenties paras tunnustus, jonka sain koko kesän aikana, koitti eilen, kun Voimiston viikarit Olli ja Joona tarjosivat minulle jatkoa syksyksi osa-aikaisena. Huh! Nöyräksi ja kiitolliseksi vetää.

Seuraavaksi Harkkarin huomiot siirtyvät Marian työpöydälle ja minä keskityn koulutussuunnitteluun. Kiitos ja kuulemiin!

-Sakke