/ Petra Brownie

Kolmas Tulevaisuus -hankkeen visuaalinen ilme ja materiaalien tuotanto

Petra Brownie

Kolmas tulevaisuus oli kahdeksan lukion yhteinen työelämätaitoihin ja -yhteistyöhön keskittyvä hanke, jonka rahoitti Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Projektipäällikkönä toiminut Virve Hopearuoho kertoo päätyneen Voimiston Joona Koskelan palveluihin suosittelijan, kilpailukykyisen hinnan sekä nuorekkaan ja varman työskentelyotteen myötä. Yhteistyö lähti liikkeelle siitä, että hanke tarvitsi huomiota herättävän ja mieleenpainuvan logon sekä erottuvan visuaalisen ilmeen – sen kautta opettajakunta ja opiskelijat tunnistaisivat, mistä on kysymys.

Voimistolle oli ilo olla mukana hankkeessa koko kahden ja puolen vuoden ajan – aivan ensi metreistä, lopputapahtumaan saakka. Kolmas Tulevaisuus on ollut Joonalle yksi monipuolisimmista projekteista, joissa hän on saanut olla mukana. Sen aikana hän pääsi hyödyntämään osaamistaan aina graafisesta suunnittelusta, videoihin ja äänisuunnitteluun saakka. Joona otti kokonaisvaltaisesti vastuuta siitä, miltä hanke näyttää ja kuulostaa. 

Muistan, että meillä klikkasi heti ensimmäisessä palaverissa – meillä oli samansuuntainen visio ja näkemys. Koska en ole alan ammattilainen, niin se on aika tärkeää, että kun sanoo jotain, niin toinen saa siitä kopin ja pystyy vetämään selkeitä linjoja ja muodostamaan yhtenäisen kokonaisuuden / Virve Hopearuoho


Virve toteaa, että hän ei aina edes osannut tilata tai pyytää sitä, mitä tarvittiin, mutta Joonalta löytyi aina tuoreita ideoita ja toimivat ratkaisut.

Aina oli tosi helppo tehdä yhteistyötä. Joonalla on selkeästi kokonaisuudessaan hyvät vuorovaikutus- ja viestintätaidot. Ikinä ei myöskään tarvinnut vaihtaa luukkua, koska Joona oli valmis käyttämään verkostojaan sekä järjestämään ja selvittämään asioita itse. / Virve Hopearuoho

Vaikka projekti lähti liikkeelle pelkän logon ja visuaalisen ilmeen suunnittelulla, Joona pääsi tekemään hankkeen aikana paljon muutakin. Hanke sai uutta rytmiä tiimivaatteiden sekä videografiikoiden myötä ja logo herätettiin eloon animaation ja Joonan säveltämän jinglen avulla. Kun kokonaisuus oli tulossa päätökseen, sen kruunasi virtuaalinen striimattu lopputapahtuma.

Virve kertoo olevansa tyytyväinen saamaansa henkilökohtaiseen palveluun ja siihen, että Joona osasi muotoilla jähmeänkin viestin kepeään muotoon. Onnistumisesta kertoo myös se, että jo lopputapahtuman aikana Virve sai opettajilta viestiä, kuinka hienosti kaikki menee. Nuoret kiittivät tapahtumaa palautteissaan ja Virven mukaan lunastimme heidän odotuksensa – visuaalisen ilmeen, videografiikoiden ja siirtymämusiikkien myötä lopputapahtumasta tuli entistä yhtenäisempi ja innostavampi kokonaisuus. 

Meille Voimistolla on todella tärkeää, että kuuntelemme asiakasta ja pyrimme tarjoamaan parhaimman mahdollisen ratkaisun asiakkaan tarpeisiin. Virve kertoo, että projektin jälkeen hänelle jäi tunne siitä, että olemme notkeita ja idearikkaita toimijoita, emmekä jää tuleen makaamaan. Hän suosittelee yhteistyötä Voimiston kanssa erittäin mielellään.

Minulle jäi tosi hyvä fiilis Voimistosta! Kyllä mä oon sanonut, että heti jos löytyy jotain yhteistyötä, niin tehdään ehdottomasti uudestaan. / Virve Hopearuoho