Ota yhteyttä
Voimisto

Ydinviestin tarina jatkuu - fiiliksiä menestystapahtumasta

Viime perjantaina Suomen viestinnän opiskelijat kokoontuivat Jyväskylässä järjestettyyn Ydinviesti-tapahtumaan verkostoitumaan ja kehittämään työelämätaitojaan työstämällä oikeita yhteistyökumppaneilta saatuja keissejä workshopeissa. Ydinviesti järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa konseptilla, jollaista ei ole ennen koettu viestijä- tai journalistipiireissä. Ydinviestissä jokainen osallistuja pääsi keräämään arvokasta kokemusta työelämää varten innostavassa ja asiantuntevassa ilmapiirissä. Workshopeihin saatiin keissejä mm. Finanssialalta, Kemianteollisudelta ja Keski-Suomen liitolta.

Voimistolla oli ilo ja kunnia olla tapahtuman yhteistyökumppanina ja vetää yhteinen workshop jyväskyläläisen Kokemuksia.fin kanssa. Opiskelijat pääsivät muutaman tunnin workshopin aikana perehtymään uuden tuotteen lanseeraamiseen ja ideoimaan lanseerauskampanjaa Kokemuksia.fin tulevalle palvelulle. Opiskelijat saivat lyhyessä ajassa aikaan häikäisevän hyviä, sovelluskelpoisia ja konkreettisia kampanjaideoita, joista parhaat päästiin esittelemään tapahtumayleisön eteen. Kokemuksia.fi aikoo ottaa opiskelijoilta saadut ideat jatkojalostuksen kautta käytäntöön.

Myös muut yhteistyökumppanit olivat tyytyväisiä workshopeista saatuihin tuloksiin. Erityisesti Keski-Suomen liiton workshopin vetäjä yllättyi positiivisesti opiskelijoiden tuomasta lisäarvosta. Heidän odotuksensa olivat korkealla, mutta opiskelijat onnistuivat silti ylittämään ne.

Myös Voimiston toimitusjohtaja Olli Vainio on vaikuttunut tapahtuman menestyksestä, kuten myös Ydinviestin takaa löytyvästä tiimistä.

- Ihailen sitä rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, mitä Ydinviestin järjestämiseen on vaadittu. Ennen kaikkea toivon, ettei tämä ollut yksittäinen tähdenlento, vaan että Ydinviestin tarina jatkuisi myös ensi vuonna, Vainio kiittelee.

Vainio arvelee, että vaikka yhteistyökumppaneiden eteen jouduttiin tänä vuonna tekemään töitä, ensi vuonna yhteistyökumppanit kilpailevat siitä, kuka pääsee mukaan.

- Kannustaisin eri alojen organisaatioita jokaiselta sektorilta miettimään sitä, kuinka kovassa kasvussa viestintä- ja vuorovaikutusala on. Ydinviesti on se paikka, johon viestinnän asiantuntijoiden kerma kokoontuu, pohtii Vainio.

Yksi tapahtuman järjestäjistä, Sakari Siilin, piti kuitenkin päänsä kylmänä kulisseissa. Hänen mukaansa Ydinviestin kaltaista tapahtumaa on selkeästi kaivattu pitkään. Ydinviestin tarve oli niin selkeä, että Siilin ei koe tapahtuman järjestämisen edellyttäneen uhkarohkeutta.

- Meillä oli tiimin sisällä koko ajan vahva usko, että tässä ei ole mitään hätää. Tuote on kunnossa, tapahtuma oli suunniteltu hyvin ja se vastasi selkeään ongelmaan, Siilin kertaa.

Siilinin aavistukset olivat oikeassa. Tapahtuma loppuunmyytiin kuudessa minuutissa. Vaikka kaikille halukkaille opiskelijoille ei riittänyt paikkoja, haasteita kohdattiin yhteistyökumppaneiden hankkimisessa. Tapahtuman tärkeyttä ja hyödyllisyyttä jouduttiin perustelemaan paljon. Oman osaamisen arvo täytyi suhteuttaa todellisuuteen.

Nyt tapahtuman jälkeen tunnelma on kuitenkin katossa. Ydinviestin tulevaisuus näyttää valoisalta.

- Palaute on ollut niin hyvää sekä opiskelijoilta että yhteistyökumppaneilta, ettei meillä ole muuta mahdollisuutta kuin järjestää Ydinviesti uudelleen. Ydinviesti on saanut yhdistettyä viestijöiden kenttää valtakunnallisesti, ja sitä on kaivattu, Siilin kertoo.

Haluamme onnitella Ydinviesti-tiimiä ja kiittää tapahtuman järjestäjiä, osallistujia ja muita yhteistyökumppaneita aivan erinomaisesta tapahtumasta! On valtavan hienoa, että viestinnän opiskelijoilla on vihdoin yhteinen kansallinen tapahtuma ja foorumi verkostoitumiselle ja työelämälähtöiselle itsensäkehittämiselle!