Ota yhteyttä
Voimisto

Epävarmuudesta eteenpäin

Twitter on pelottava alusta. Kuinka voit tiivistää ideasi tai argumenttisi niin pieneen merkkimäärään siten, että viestisi ymmärrettäisiin edes suunnilleen samalla tavalla kuin sen itsellesi järkeilit? Entä kuinka voit erottua kuivan asiallisen, jopa väkisin keksityltä vaikuttavan sisällön merestä? Onko minulla edes oikeastaan mitään kiinnostavaa sanottavaa?

Työharjoitteluni alkajaisiksi pyyhin pölyt Twitter-tililtäni (jota kolme seuraajaani olivat varmasti odottaneet) kollegani Olli Vainion rohkaisemana. Sani Leino ja Jarkko Sjöman kirjoittivat epävarmuutta kylvävästä sisältömöröstä, jonka voisin vannoa nähneeni kurkkivan läppärini kannen takaa. Ehdin kirjoittaa vaikka kuinka monta tviittiä vain pyyhkiäkseni ne pois tekstikentästä enterin painamisen sijaan. Pähkiessäni tarpeeksi oivaltavaa ja omaperäistä kommenttiani koin déjà vun yläaste- ja lukioajoiltani. Ympärilläni ihmiset keskustelevat keskenään, mutta minulla ei mielestäni ole mitään tarpeeksi tärkeää sanottavaa. Hiljaisuus on kultaa, oli minulle opetettu. Jos puhut liikaa, puheesi menettää painoarvonsa, oli mottoni. Suomalainen puhekulttuuri, tai pikemminkin puhumattomuus, oli kietonut juurensa tiukasti mieleeni.

Voimistolla tahdon edistää erilaista ajattelu- ja toimintatapaa. Haluan inspiroida ihmisiä kunnioittamaan ja arvostamaan sekä itseään että muita. Haluan tarjota työkaluja tehokkaampaan vuorovaikutukseen ja sitä kautta parempaan työelämään. Työelämässä huomiota kaipaavia kehityskohteita voivat olla esimerkiksi oman argumentin sanoittaminen, rakentava palautteenanto, supportiivinen viestintä sekä itsevarmuuden kehittäminen esiintymistilanteissa. Haluan olla mukana luomassa merkityksellisiä kohtaamisia; irroittamassa epävarmuuden tiukkaa otetta niiden mielistä, joille aiempi kuvaukseni kuulostaa liian tutulta.

Minä olen Maria, ja minä olen Voimiston uusi viestintäsuunnittelija. Olen opiskellut puheviestintää viimeiset kolme vuotta, ja valmistuin yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi keväällä 2017. Rentoudun lenkkeilemällä koirani kanssa sekä joogaamalla. Minut voi myös ajoittain löytää kuntosalilta, joskin voimaharjoittelu on kesällä jäänyt kakkossijalle juoksemisen ja joogan taakse. Vaikka tehokas aikataulutus ja tunnollinen ote työhön on minulle kunnia-asia, ajoittain pakenen deadlineja hyvän kirjan pariin.

Voimistolla tulen pyörittämään Voimiston sosiaalisen median tilejä - esimerkiksi Instagramista voi seurata viestintäharjoittelijan arkea. Lisäksi lupaan epävarmuudesta huolimatta ottaa Twitterin haltuun! Virallisen @voimisto-tilin ohella pyöritän myös omaa tiliäni (@mvihijarvi). Jatkan myös minua edeltäneen harjoittelijan Sakari Siilinin tapaan blogitekstien kirjoittelua omista fiiliksistä ja paketoin viestinnän teorioita helpommin lähestyttävään muotoon blogiteksteiksi. Sisällöntuotannon ohella tulen olemaan mukana myös esimerkiksi koulutusten suunnittelussa. Voimiston timanttisen porukan tuntien tulevista kuukausista ei voi olla kuin innoissaan! 

Kuulemisiin!